شهید سید محمد تقی شاهچراغ: هدف و مقصودم از جبهه آمدن این است: 1- رضای حق 2- لبیک به ندای امام امت امید مستضعفان جهان 3- آزادی کربلا 4- تکلیف شرعی را اداء کرده باشم... با خداوند پیمان می بندم که در تمام عاشوراها و در تمام کربلاها با حسین (ع) همراه باشم و سنگر او را خالی نکنم تا هنگامی که همه احکام اسلام در زیر پرچم اسلامی امام زمان (عج) به اجرا درآید.

Back شما اینجا هستید: نشرح ستارگان پرفروغ شهید سید محمد تقی شاهچراغ مصاحبه ها مصاحبه با برادر شهید

مصاحبه با برادر شهید

آن چه در ادامه می آید گفت وگویی است که در سال 1380 هجری شمسی با آقای سید حسین شاهچراغ برادر شهید بسیجی سیدshaidan-20 محمد تقی شاهچراغ صورت گرفته است. ایشان در این مصاحبه ما را میهمان فرازهایی از وصیت نامه ی این شهید والامقام کرده اند که بسیار زیبا و دل نشین می باشد.

-    ضمن معرّفی خودتان بفرمائید در زمان شهادت شهید سید محمد تقی چند سال داشتید و چه مطالبی از ایشان در خاطر دارید؟

این جانب سید حسین شاهچراغ فرزند سید روح الله و برادر شهید سید محمد تقی شاهچراغ هستم. هنگامی که ایشان شهید شدند بنده تنها ده سال داشتم و درکلاس پنجم دبستان درس می خواندم. آن چه که از شهید سید محمد تقی در ذهنم باقی مانده است و گهگاه مرور می کنم متانت و فروتنی و خضوع شان می باشد چون در برابر دیگران تواضعی زیبا و ارزشمند داشتند. شاهد بر این مطلب نیز فرازی از وصیت نامه ی خودشان می باشد که می فرمایند: «اگر فیض شهادت نصیبم گشت آنان که پیرو خط سرخ امام خمینی نیستند و به ولایت او اعتقاد ندارند بر من نگریند و بر جنازه من حاضر نشوند اما باشد که دماء شهدا آنان را نیز متحول سازد و به رحمت الهی نزدیک شان کند». همان طور که می بینید اول می گویند:این افراد نیایند اما بعد از سر دلسوزی می گویند که خون شهدا آن ها را متحول می سازد.

-    به نظر شما چگونه شهدا به این مقام و مرتبه دست پیدا کرده اند؟

شهدا برگزیده بودند اما نقش تربیت و کار پدر و مادر بسیار مهم است. خیلی خوب یادم هست دقت و تلاشی که پدر و مادرم جهت تربیت دینی، اجتماعی و نیز آشنایی ما با فرایض دینی و اطاعت از امام (ره) و مقام معظم رهبری داشتند. همین هم باعث شده بود سید محمد تقی در نماز جمعه و جماعت و در بسیج شرکت فعّالی داشته باشند. خودشان هم در این زمینه در وصیت نامه به مطالب مهمی اشاره نموده اند. آن جا که می نویسند: «شهدا درس ایثار و از خود گذشتگی را در مدرسه ی عشق و در مکتب حسینی از عباس ها و علی اکبرها و قاسم بن الحسن، نوجوانی که مرگ را از عسل شیرین تر می داند یاد گرفتند.»

-    به نظرتان توصیه ی ایشان به جوانان چیست؟

در فرازی از وصیت نامه سفارشاتی دارند که جملات عجیبی است. ایشان خطاب به جوانان می نویسند: «جوانان، نکند در رختخواب ذلّت بمیرید که حسین در میدان نبرد شهید شد؛ ای جوانان، مبادا در عُزلت بمیرید که علی (ع) در محراب عبادت شهید شد. مبادا در حال بی تفاوتی بمیرید که علی اکبر حسین در راه امام حسین (ع) و با هدف شهید شد.»

-    اگر مطلبی هست که علاقه مند به بیان آن می باشید مطرح نمائید.

شهید بهشتی می فرمایند: ما شهدا را از دست نمی دهیم بلکه به دست می آوریم. واقعاً هم همین گونه است. من می خواهم صحبت هایم را با جملات دیگری از شهید سید محمد تقی به پایان برسانم که هدف و انگیزه ی ایشان را به خوبی نشان می دهد و قابل کتمان نمی باشد: «هدف و مقصودم از جبهه آمدن این است: 1- رضای حق 2- لبیک به ندای امام امت امید مستضعفان جهان 3- آزادی کربلا 4- تکلیف شرعی را اداء کرده باشم».

-    با تشکر از این که در این گفت و گو شرکت نمودید.