مصاحبه با آقای علی حجّتی
- توضیحات
- منتشر شده در پنج شنبه, 04 تیر 1394 11:25
- نوشته شده توسط مدیر
متن ذیل محصول گفت و گو با آقای علی حجّتی میباشد که به بیان مطالبی پیرامون ویژگیهای اخلاقی شهید حجت الاسلام و المسلمین موسوی دامغانی [نماینده ی مردم رامهرمز در مجلس شورای اسلامی] پرداختهاند. شایان ذکر است این مصاحبه پس از تنظیم و پارهای تغییرات تقدیم خوانندگان محترم میگردد.
- لطفاً ضمن معرّفی، اگر خاطرهای از شهید موسوی دامغانی دارید، بیان نمایید.
اینجانب علی حجّتی فرزند عسکر از اهالی روستای کبوتری ابوالفارس رامهرمز و متولّد سال ۱۳۵۳ هجری شمسی میباشم. در خصوص شهید موسوی دامغانی با توجّه به این که در زمان حضور ایشان در رامهرمز، سنّ بنده خیلی نبوده است مطالب زیادی نمیدانم امّا از آن جا که ایشان را زیارت کردهام علاقه دارم مطالبی را مطرح نمایم.
خاطرهای که از ایشان برای بنده باقی مانده است مربوط به مراسم تشییع پیکر شهید محمّدعلی صداقت مقدّم میباشد که آقای دامغانی ضمن حضور در مراسم تشییع، نماز بر پیکر این شهید عزیز را اقامه نمودند. یادم هست وقتی نماز تمام شد پدر شهید صداقت مقدّم با وجود این که مسنّ بودند و جنازه ی جوانش هنوز در مقابلش قرار داشت با صدای بلند این شعار معروف آن موقع را تکرار کرد که «جنگ، جنگ تا پیروزی؛ بعد هم شعار دیگری را بر زبان جاری ساخت که مردم نیز آن را با شور و حررات تکرار کردند. آقای دامغانی وقتی استقامت و ایثار این پدر بزرگوار را دیدند او را در آغوش گرفتند و بوسیدند.
«یک مشکل، یک امتیاز»
امّا مطلبی که میخواهم مطرح نمایم و به نظرم باید به آن توجّه نمود این است که کار فراوان و گسترده ی آقای دامغانی در رامهرمز موجب شده است مردم از امام جمعههای بعدی نیز همان انتظار و توقّع را داشته باشند؛ یعنی مردم چون دیده اند آقای دامغانی با فرماندار برخورد کرده یا قاضی دادگستری را برکنار کرده و در مقابل فلان مسئول محکم ایستادهاند، تصوّر میکنند امام جمعهای که میآید باید همه ی این کارها را انجام دهد. بنده گهگاه که با برخی از ائمّه ی جمعه ی رامهرمز به دیدار مردم میرویم میبینم به محض این که میشنوند این آقا به عنوان امام جمعه وارد شهر شدهاند، در ذهن شان شهید دامغانی و کارهای ایشان تداعی میشود و همان توقّع را پیدا میکنند با وجود این که معلوم است اختیاراتی که در اوایل جنگ برای ائمّه جمعه بوده است الآن نیست و محدودیّتهایی که الآن برای امام جمعه وجود دارد آن موقع نبوده است؛ به همین خاطر وقتی امام جمعه نمیتواند مشکل فرد را برطرف سازد یک مقدار دلسردی ایجاد میشود. این نسبت به مشکلی که ائمّه ی جمعه ی بعد از ایشان با آن روبرو هستند.
امّا یک کار بزرگی هم آقای دامغانی در مورد نماز جمعه کردهاند که به نظرم موجب امتیاز رامهرمز شده است و بهرهاش را ائمّه ی جمعهای که به این شهر میآیند میبرند. کار بزرگ ایشان در خصوص نماز جمعه این بوده که مردم رامهرمز را به امام جمعه و جایگاه نماز جمعه وابسته و دلبسته کردهاند؛ به همین خاطر است که وقتی از طرف دفتر امام جمعه جهت دیدار با خانوادهای تماس گرفته میشود با علاقه و احترام برخورد کرده و ارتباط خوبی برقرار مینمایند. به عنوان مثال وقتی به خانواده ی شهید خوبان زنگ زدیم و گفتیم: امام جمعه میخواهند بیایند منزل شما، بندگان خدا با گرمی استقبال کردند. به نظرم این گونه برخورد حکایت از این دارد که امام جمعه را دوست دارند ولی مطمئن هستم این علاقه و محبّتها فقط و فقط به عشق شهید دامغانی است؛ خدا شاهد است احترام خاصّ مردم به امام جمعه یا ختم میشود به سیادت فرد و یا جایگاه نماز جمعه.
اجازه دهید مثال دیگری بزنم؛ در میان ائمّه ی جمعهای که بعد از آقای دامغانی به رامهرمز آمدهاند به نظرم محبوبیّت حاج آقا موسوی فرد که هم اکنون در سمت امامت جمعه ی خرّمشهر مشغول به خدمت میباشند، بیشتر از دیگران بوده است چون توانستند تا حدودی خاطرات و خدمات شهید موسوی دامغانی را زنده کنند؛ نمیگویم مثل ایشان، نه، امّا کارهایی انجام دادند که وقتی به روستا یا بخشی وارد میشدند مردم احساس میکردند کسی مانند شهید دامغانی آمده است. حالا ایشان با همه ی این تواناییها و ویژگی ها به خرّمشهر رفتهاند و در آن جا خدمت میکنند. الان اگر شما برّرسی کنید به این مطلب میرسید که هیچ گاه برای ایشان شرائط آن جا مثل رامهرمز نیست چون مردمش مثل رامهرمز این طور خودجوش نیستند و وابستگیای که رامهرمزیها به امام جمعه از خود نشان میدهند را ندارند با وجود این که خرّمشهر منطقهای مرزی است و برای همه ی ما به خاطر خونهای زیادی که در این شهر بر زمین ریخته شده است مقدّس میباشد. مقصودم این است محبوبیّتی که ائمّه ی جمعه رامهرمز دارند و استقبالی که از ایشان میشود محصول کاری است که آقای دامغانی انجام دادهاند. شما خوب است این جمعه باشید و ببینید مردم چگونه از نماز جمعه استقبال میکنند؛ بعد بروید و سری هم به شهرهای دیگر بزنید و ببینید آیا همین جور است.
من احساس میکنم که همه ی آن زحمات و تلاشها در ذهن مردم ثبت شده است؛ الان اگر چه سنّ خیلی از مادران مکرّم شهدا بالا رفته است؛ امّا همین که میگوئیم فلانی امام جمعه ی جدید رامهرمز هستند بلافاصله ذکر خیری از شهید دامغانی وارد کلام شان میشود و مطلبی از ایشان به خاطر میآورند که مطرح میکنند. معلوم میشود این روحانی بزرگوار چقدر توانسته است روی عقیده ی مردم تاثیر بگذارند. شما اگر از دوستانی که شب و روز با شهید دامغانی بودهاند و کار کردهاند مصاحبه بگیرید میببینید چه خاطرات شیرینی از این روحانی عزیز دارند؛ ما که فقط برخی از این مطالب را شنیدهایم علاقه مندیم از ایشان بگوئیم امّا آنهایی که با ایشان بودهاند و کار کردهاند، خدا میداند چقدر شیفتهاش هستند.
- با تشکّر از این که این مطالب مهمّ و مفید را مطرح کردید.