کربلائی سید طاهر شاهچراغ
- توضیحات
- منتشر شده در سه شنبه, 01 فروردين 782 03:03
- نوشته شده توسط مدیر
حجت الاسلام والمسلمین کربلائی سید طاهر شاهچراغی فرزند مرحوم سید حسن بن میرزا احمد در سال 1300 هجری شمسی در حسن آباد متولد شد. وی بعد از ورود به مکتب خانه قرآن را در زادگاه خود فرا گرفت و بعد از مدتی برای تحصیل علوم حوزوی به دامغان مهاجـــــرت کرد و وارد در مدرسه ای شد که توســط آیت الله العظمی میرزا آقا ترابی اداره می شد.
اساتیـد ایشان از شروع علوم حـــوزوی تا پایان عبارت بودنــــد از مرحوم آیات عظام و حجج اسلام: شیخ غلامحسیــــــن خیری، شیخ محمد رضا خدائی، میزا آقا ترابـــی و میرزا آقا عالمـــــی که همگی از فحول این علوم بودند و در رشد شخصیتـــی مرحـوم شاهچراغی سهم به ســــــزائی داشتند.
ایشان از همان بدو ورود به تدریس آموخته های خود پرداخت و در این مسیر شاگردان فراوانی را پرورش داد. وی در کنار تدریس، وعظ را هم از جمله فعالیتهای خود قرار داد تا جائی که واعظی بی نظیر و مشهور در منطقه به شمار می آمد.
مرحوم سید طاهر شاهچراغی از سوی امام خمینی به واسطه مرحوم آیت الله پسندیده و همچنین مرحوم آیت الله دامغانی اجازاتی در امور حسبیه داشته و اجازه ای هم در روایت از آیت الله میرزا آقا عالمی دریافت نمود.
یکی از امتیازات ویژه مرحوم شاهچراغی ارتباط ایشان با حضرت ولی عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف بوده که زبانزد تمام مردم منطقه است؛ تعداد این دیدارها را بیش از40 مرتبه ذکر کرده اند. تمام این ملاقات ها که در عالم خواب بوده است توسط ایشان به صورت منظوم در آمده که موجود می باشد.
از مرحوم شاهچراغی آثار مکتوب فراوانی باقی مانده که همه ی نوشته ها در دفتر نشر حسینیه حضرت ابوالفضل عليه السلام دامغان موجود می باشد که فقط به فهرست آن اشاره می کنیم:
1)اعلام دامغان
2)تحفۀ العلویه من فضائل ذریه النبویه
3)فوائد العلماء
4)کشکول المناسبات /2 مجلد
5)التحقیقات فی الایات و الروایات
6) کنز اللطا ئف من الطرائف و الظرائف/ 2 مجلد
7) دائره المعارف در علم لغات قرآن
8)گنجه علم
9) آئین حق نما
10)مجمع الاحادیث / 2 مجلد
11)گنجه سر پنجه /2 مجلد
12)رساله فی المنطق
13)محقق الدهور فی علائم الظهور
14)بضاعه المزجاه فی معانی الصلوه
15)رساله اللحیه و الاسلام یا حرمت تراش ریش از نظر اسلام
16)دیوان و دفتر اشعار / 4 مجلد
از مرحوم سید طاهر شاه چراغی 5 فرزند (2 پسر و 3 دختر) باقی است، فرزندان ذکور ایشان سید علی و سید حسین از روحانیون با سابقه حوزه علمیه قم می باشند و شهید شاهچراغی داماد ارشد ایشان است.
سرانجام این شخصیت بزرگوار و واعظ شهیر در سال 1355 ه.ش بر اثر یک بیماری مشکوک در ایام سوگواری حضرت فاطمه سلام الله عليها دار فانی را وداع گفت. جنازه ایشان در روزی بارانی از دامغان تا حسن آباد به صورتی باشکوه تشییع و در قبرستان حسن آباد به خاک سپرده شد. غزلی زیبا از استاد علی معلم دامغانی بر سنگ قبر ایشان حک گردیده است.