شهید سید محمد تقی شاهچراغ: هدف و مقصودم از جبهه آمدن این است: 1- رضای حق 2- لبیک به ندای امام امت امید مستضعفان جهان 3- آزادی کربلا 4- تکلیف شرعی را اداء کرده باشم... با خداوند پیمان می بندم که در تمام عاشوراها و در تمام کربلاها با حسین (ع) همراه باشم و سنگر او را خالی نکنم تا هنگامی که همه احکام اسلام در زیر پرچم اسلامی امام زمان (عج) به اجرا درآید.

Back شما اینجا هستید: نشرح ستارگان پرفروغ شهید سید مهدی شاهچراغ پدر و مادر زندگی پدر و مادر شهید سید مهدی شاهچراغ

زندگی پدر و مادر شهید سید مهدی شاهچراغ

پدر شهید

مرحوم کربلائی سید علی اکبرشاهچراغ فرزند سید آقا (معروف به سید آقا کوه زری)  به سال 1313هجری شمسی در روستای حسن آباد شهرستان دامغان به دنیا آمد. وی پس از گذراندن مراحل تحصیل و سربازی و کسب مهارت در حرفه ی آرایشگری به عنوان آرایشگر در دانشگاه افسری ارتش در لویزان مشغول به کار شد. اما از آن جایی که سال های حضور در ارتش با حوادث انقلاب و اعتراضات گسترده ی مردم علیه رژیم طاغوت مصادف می شود خانواده ی متدین و علاقه مند به مسائل مذهبی آقا سید علی اکبر با مباحث مربوط به انقلاب همراه می گردند  و این امر تا بدان جا ادامه می یابد که ایشان در ماه های  منتهی به  پیروزی انقلاب با فرمان حضرت امام (ره) از رفتن به پادگان نظامی خودداری می کند و در فعالیت های سیاسی علیه نظام شرکت می نماید.
این پدر بزرگوار پس از  پیروزی انقلاب اسلامی  ماه های پایانی کار را در پادگان0-1شاهرود سپری کرده  و سرانجام درسال 1360هجری شمسی بازنشسته می شود. ایشان در این دوره نیز آرایشگری را در مغازه ای با نام «قائم» در بولوار جنوبی شهر دامغان دنبال می نماید و در ادامه نیز جهت کسب روزی حلال برای خانواده ی پر جمعیت خود با خرید یک دستگاه تاکسی به این کار روی می آورد.
آن چه در زندگی این پدر بزرگوار از درخشندگی ویژه ای برخوردار می باشد عشق و علاقه ی به خاندان عصمت وطهارت علیهم السلام می باشد که در این زمینه می توان به حضور مستمر در برنامه های مذهبی مهدیه ی تهران و سخنرانی های حجج اسلام و المسلمین فلسفی وکافی  و نیز مراسم دعای کمیل و ندبه اشاره نمود.  وی اگر چه نیروی رسمی ارتش در زمان طاغوت بود ولی از هر راهی که می توانست خود را به عزاداری محرم روستای حسن آباد می رساند و در این مسیر اولین دستگاه صوت حسینیه ی روستا را خریداری و وقف نمودند. سرانجام این سید بزرگوار در اردیبهشت ماه 1382هجری شمسی و در سن 69 سالگی به فرزند شهیدش ملحق گردید.

 

مادر شهید

خانم سیده زهرا شاهچراغی فرزند مرحوم سید امیر در سال1317هجری شمسی در روستای حسن آباد شهرستان دامغان به دنیا آمد. اما تنها پس از گذشت هفت سال از عمر سید زهرا، وقوع نزاع و درگیری در روستا باعث مهاجرت خانواده ی ایشان به روستای شریفیه می گردد که اقامت در این روستا تا زمان ازدواج او نیز ادامه می یابد. وی پس از ازدواج و سکونت در شهر دامغان به دلیل شرائط کاری همسرشان  به مدت بیست سال در تهران ساکن می شوند ولی سرانجام با پیروزی انقلاب اسلامی دوباره به شهر و دیار خود باز می گردند.
شایان ذکر است حاصل ازدواج ایشان با کربلائی سید علی اکبر شاهچراغ که هر دو افتخار فرزندی خاندان نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) را دارا می باشند 11فرزند بوده است که سه کودک در خردسالی از دنیا رفته و سید مهدی نیز در سن 23سالگی به شهادت می رسند.
وقتی برای گفت و گو و مصاحبه با این مادر والامقام به خانه ی محقرشان واقع در محله ی امام دامغان وارد شدیم نه از تغییر فرهنگ ایشان به سبب سال ها زندگی در تهران خبری بود و نه از امکانات مادی در زندگی چیزی مشاهده کردیم؛ اما در مقابل آن چه که به روشنی در سخنان و رفتار این بانوی گرامی خود نمایی می کرد عشق و علاقه ی به خانواده، میهمان داری، سادگی در گفتار و صبر در برابر مصائب و مشکلات زندگی بود که درسی بزرگ برای همگان می باشد.